Aikido Centrum Schiedam

Nieuws

11 december

Op zondag 11 december 2016 is Dick Dibbets na veel en hard werken in Amsterdam geslaagd voor Shodan.

Van harte gefeliciteerd!


10 december

Op woensdag 7 december 2016 hebben leerlingen van Aikido Centrum Hellevoetsluis examen gedaan in diverse Kyu graden. Céomi Watson (12e kyu), Destiny van Rhijn (12e kyu), Gutierrez Narvacz (12e kyu), Naomi Watson (12e kyu), Selena Guo (12e kyu), Evy Oppermann (9e kyu), Fabian van der Vliet (4e kyu)

Alle kandidaten zijn geslaagd, van harte gefeliciteerd!


10 december

Op zaterdag 3 december 2016 heeft Sachien Raghoe, 5e dan Aikikai, examens afgenomen bij Aikido Centrum Schiedam.

Van de Aikidoka's van Aikidocentrum Schiedam waren drie kandidaten voldoende vaardig om examen af in te leggen. Ibrahim Abdelghani (4e kyu), Annemarie Lohmann (2e kyu) en Karin van Oyen (2e kyu).

De kandidaten zijn geslaagd, van harte gefeliciteerd!


1 juni

Op zaterdag 30 mei 2015 het Sachien Raghoe 5e dan Aikikai examens afgenomen bij Aikido Centrum Schiedam. De volgende kandidaten hebben examen gedaan: Marie Thérèse Konsten 5e kyu, Rob Volkers 4e kyu, Anna Marie Lohmann 3e kyu, Karin van Oyen 3e kyu, Sam Ko 3e kyu, Peter Hensen 3e kyu, Dick Dibbets 1e kyu

Sachien Raghoe vond dat de kandidaten in hun aikido gegroeid waren en een goed werkniveau hebben laten zien. Alle kandidaten zijn geslaagd.

Proficiat!


15 maart

Open trainingen ter gelegenheid van het 3-jarig jubileum van Aikido Centrum Schiedam. Iedereen is welkom op de jubileum trainingen op zondag 22 en 29 maart 2015 van 10.30 uur tot 12.00 uur. Aan deze trainingen zijn geen kosten verbonden.


16 juni

Op zaterdag 7 juni 2014 zijn er door Vincent Araque, 4e Dan Aikikai, bij Aikido Schiedam examens afgenomen. De leden deden examens in diverse kyu graden. Marie Thérèse Konsten 6e kyu, Rob Volkers 5e kyu, Anne Marie Lohmann 4e kyu, Karin van Oyen 4e kyu, Peter Hensen 4e kyu, Mike Dijksma 4e kyu, Sam Ko 4e kyu, Dick Dibbets 2e kyu. Alle kandidaten zijn geslaagd voor hun kyu graad.

Iedereen van harte gefeliciteerd.


8 mei

In het weekend van 26 en 27 april was Christian Tissier Shihan in Amsterdam. De stage stond in het teken van het 20 jarig jubileum van de lijn Tissier in Nederland.

Tijdens dit weekend hebben Aikidokas met verschillende niveaus uit heel Nederland elkaar op de mat ontmoet. Christian Tissier heeft veel aandacht besteed aan de basis, en iedereen op zijn eigen niveau gestimuleerd om te ontwikkelen. Voor sommige leden van ACS was het de eerste keer dat ze een stage van Christian Tissier bijwoonden. Het blijft een bijzondere ervaring om met zoveel mensen op de mat te staan. Een toeschouwer vertelde mij dat tijdens de warming-up het zo stil was dat alle bewegingen van de aikidoka's hoorbaar waren. Christian Tissier heeft veel tijd en aandacht besteed aan de beginnende aikidoka's, ook de leden van ACS kregen persoonlijke aandacht. We hebben genoeg stof om mee te werken en kijken uit naar de volgende stage.


4 februari

Zaterdag 1 februari 2014 heeft Aikido Centrum Schiedam een stage georganiseerd o.l.v. Tom Dijkman 5e dan Aikikai. Tom heeft een aantal basisprincipes behandeld in verschillende uitvoeringen waarbij ook de rol van uke uitvoerig is behandeld. Door de individuele persoonlijke aandacht van Tom is iedereen gestimuleerd te werken op zijn eigen niveau.

De stage was een groot succes en werd goed bezocht door leden vanuit de regio Aikido Centrum Schiedam, Aikido Centrum Rotterdam en Aikido Centrum Hellevoetsluis.


20 maart

Op zaterdag 9 maart 2013 heeft Aikido Centrum Schiedam het 1 jarig bestaan van de Aikido dojo gevierd met een stage o.l.v. Richard Koning (2e dan Aikikai) en Sachien Raghoe (4e dan Aikikai). Aikido Centrum Schiedam is na 1 jaar uitgegroeid tot een grote groep Aikido beoefenaars met personen die net beginnen met Aikido tot aan beoefenaars met de zwarte band (Shodan).

De stage was een succes, mede door het groot aantal deelnemers van Aikido Centrum Schiedam, de regio dojo Aikido Centrum Rotterdam en de dojo Aikido Zuid West uit Bergen op Zoom. Er heerste een goede werksfeer waarin de deelnemers van verschillende niveaus elkaar stimuleerden naar een hoger vaardigheidsniveau.

Tijdens de stage heeft Petra de Ruijsscher examen gedaan en is zij geslaagd voor haar 6e kyu.

De leden van Aikido Centrum Schiedam hebben na afloop van de stage als verrassing Richard Koning een schitterend bloemstuk en een fles whisky aangeboden. Dit was geheel onverwacht voor Richard. Hij is iedereen erg dankbaar en hoopt nog lang met deze groep Aikido te kunnen beoefenen. Tot slot was er voor iedereen sushi en tijd om gezellig na te praten ter afsluiting van een geslaagde dag.


14 januari

Op zaterdag 12 januari 2013 heeft Wilko Vriesman een stage verzorgd bij Aikido Centrum Schiedam. Er heerste een zeer goede sfeer en er was een hoge opkomst van Aikido Centrum Schiedam en regio dojo Aikido Centrum Rotterdam. Wilko heeft op zijn vertrouwde wijze iedereen gestimuleerd naar een hoger niveau te trainen en werkthema’s aangereikt voor het komend jaar.

26 november

Op zondag 25 november 2012 zijn er bij ACS examens afgenomen door Sachien Raghoe. De volgende 11 kandidaten hebben examen gedaan voor 6e kyu: Anne Marie Lohmann, Rob de Ruijsscher, Rico de Ruijsscher, Nash Lagerwaard, Piet van Alphen, Peter Hensen, Karin van Oyen, Bryan Bekker, Stefan Bohm, Rita Koudenburg en Michael Dijksma. Dick Dibbets heeft examen gedaan voor 3e kyu.
De examinator Sachien Raghoe was erg onder de indruk van de kwaliteit en inzet van de groep.
Iedereen is geslaagd met een uitstekend resultaat.

8 oktober

Op zaterdag 29 september 2012 heeft Wilko Vriesman een stage verzorgd bij Aikido Centrum Rotterdam. De samenwerking tussen Aikido Centrum Rotterdam en Aikido Centrum Schiedam werd benadrukt door het hoge aantal deelnemers. Voor de deelnemers uit Schiedam was het een zeer geslaagde eerste kennismaking met Wilko Vriesman.

28 augustus

Op zondag 26 augustus heeft Aikido Centrum Schiedam een stage georganiseerd o.l.v. Sachien Raghoe, 4e dan Aikikai – lijn Tissier. Tijdens de stage legde Sachien de focus op constructie werk in de lijn Tissier. De stage was toegankelijk voor alle niveaus en leeftijden met deelnemer uit de regio Rotterdam, de regio Amsterdam en van de JBN. Er was een goede werksfeer op de mat. We kunnen terugkijken op een geslaagde stage waar iedereen heeft kunnen werken aan persoonlijke groei.

17 juni

Een aantal leden van Aikido Centrum Schiedam was op 2 juni 2012 aanwezig bij de stage in regio dojo Aikido Centrum Rotterdam. Anne-Marie, Dick, Piet en Peter hebben enthousiast meegetraind tijdens de lessen (stage) van Sachien Raghoe en Vincent Araque. Ook hebben zij een indruk gekregen van de aikido-examens bij ACR die tussen de lessen door werden afgenomen.

5 juni

Tijdens Ped's Clubtoernooi op zaterdag 2 juni hebben we een Aikido-demonstratie gegeven ter promotie van de sport en Aikido Centrum Schiedam. De ouders en de deelnemers van het toernooi waren zeer geïnteresseerd en we hebben een aardig beeld kunnen schetsen van wat Aikido inhoudt.

13 maart

We zijn gestart! De open les op zondag 11 maart was een succes met deelnemers vanuit diverse disciplines. Iedereen heeft beide uren fanatiek meegedaan en met een aantal ervaren aikidoka's kennisgemaakt met aikido. Bekijk hier de foto's. Afgelopen dinsdag 13 maart zijn we begonnen met de reguliere les. Er is veel interesse voor de lessen, dus wacht niet te lang en kom langs om ook eens een training mee te doen!